Upały już za nami, ale dobry chłodnik nadaje się na każdą porę roku. Dzisiejszy post dotyczy pysznych chłodników Winiary. Miałam okazję ich skosztować dzięki Rekomenduj.to.
Zapraszam do zapoznania się z moją opinią. Poniższe zdjęcie propozycji podania nie jest niestety mojego autorstwa. U mnie w domu chłodnik zniknął w bardzo zaskakującym tempie (a podobno nikt nie lubi).
Zapraszam do zapoznania się z moją opinią. Poniższe zdjęcie propozycji podania nie jest niestety mojego autorstwa. U mnie w domu chłodnik zniknął w bardzo zaskakującym tempie (a podobno nikt nie lubi).
Opis producenta:
Chłodnik WINIARY to idealna propozycja na smaczny obiad dla Twojej rodziny w upalne, letnie dni. Orzeźwiający smak jogurtu naturalnego połączany z zielonym ogórkiem,jajkami i aromatycznymi przyprawami przypadnie do gustu zarówno małym, jak i dużym smakoszom.
Skład: cukier, koncentrat soku z buraka 16,9%,sól, maltodekstryna, suszone warzywa 7,9% (czosnek, cebula), odtłuszczone mleko w proszku, zioła 2,5% (koper, szczypiorek), ekstrakt drożdży, pieprz czarny, kwas (kwas cytrynowy), olej słonecznikowy, aromaty,
Chłodnik WINIARY to idealna propozycja na smaczny obiad dla Twojej rodziny w upalne, letnie dni. Orzeźwiający smak jogurtu naturalnego połączany z zielonym ogórkiem,jajkami i aromatycznymi przyprawami przypadnie do gustu zarówno małym, jak i dużym smakoszom.
Sposób przygotowania:
-
Lista zakupów:
- jogurt naturalny – 500 ml
- zielony ogórek – 150 g
- 3 jajka
- świeży szczypiorek – 5 g -
Zawartość opakowania zalej 300 ml
wrzącej wody, dobrze wymieszaj, ostudź do temperatury pokojowej.
-
Jajka ugotuj na twardo, następnie
jedno pokrój w kostkę, pozostałe na ćwiartki. Ogórka obierz i pokrój w
drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj drobno.
-
Do 500 ml jogurtu dodaj ostudzoną
zupę, ogórek, szczypiorek i jajko pokrojone w kostkę. Całość dobrze
wymieszaj.
-
Wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Podawaj z ćwiartkami jajek.
Skład: cukier, koncentrat soku z buraka 16,9%,sól, maltodekstryna, suszone warzywa 7,9% (czosnek, cebula), odtłuszczone mleko w proszku, zioła 2,5% (koper, szczypiorek), ekstrakt drożdży, pieprz czarny, kwas (kwas cytrynowy), olej słonecznikowy, aromaty,
Propozycja innych form podania:
- Chłodnik buraczkowy z paluszkami
surimii.
- jogurt naturalny 500 ml,
- 3 jajka,
- ogórek zielony,
- 100g paluszków surimii,
- łyżka posiekanego koperku
- Chłodnik buraczkowy z ogórkiem małosolnym i szynką.
- jogurt naturalny 500 ml,
- 3 jajka,
- ogórki małosolne,
- 100g szynki wędzonej,
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku.
Moja opinia:
Chłodnik mieści się w papierowej torebce. Na etykiecie znajdziemy wszelkie niezbędne informacje, które pomagają w przygotowaniu potrawy. W składzie nie znalazłam konserwantów, glutaminianu sodu czy barwników. Jedynym niepokojącym składnikiem jest maltodekstryna (skrobia - węglowodan). Ze względu głównie na ten składnik nie polecam cukrzykom i osobą dbającym o figurę. Mój Chłodnik Winiary przygotowałam dość tradycyjnie z następującymi składnikami: ogórek gruntowy, jogurt naturalny, rzodkiewka, kilka ząbków czosnku, jajka, szczypiorek, koperek. Dodałam również przyprawy marki Rafex - papryka wędzona słodka. (nadała niezastąpiony posmak).
Zupka w formie
tradycyjnej przypadła mi do gustu. Ma lekko słodkawy i mocno buraczany
smak. Zapach typowy dla buraków. Jest lekki, pożywny i sycący,
czyli idealny na upalne dni. Szybki w przygotowaniu. Niestety nie znoszę barszczu dlatego też, chłodnik buraczkowy raczej nie zostanie moim
ulubionym z chłodników Winiary, ale dla odmiany w ciągu lata można sięgnąć po ten smak.
#RekomendujTo #AmbasadorkaWiniary
Muszę spróbować , obiad na szybko :)
OdpowiedzUsuńMi buraczkowy bardzo smakował :) Najmniej natomiast ogórkowy :)
OdpowiedzUsuńNie przepadam za chłodnikami, ale wiem, że moja rodzinka je uwielbia <333
OdpowiedzUsuńhttp://bywikkis.blogspot.com/