Delikatny mus truskawkowy
Składniki:
450g truskawek (mogą być mrożone)
100g bezów
250ml śmietany 36%
60g cukru pudru
Czekolada, liść mięty do dekoracji
Sposób
przygotowania:
Truskawki umyć, zmiksować na mus. Dodać 3 łyżki cukru.
Śmietanę zmiksować z cukrem.
Bezy rozdrabniamy.
Następnie układamy w naczyniu warstwami:
I warstwa: mus truskawkowy
II warstwa: bezy (2-3 łyż)
III warstwa: ubita
śmietana ( 2-3 łyżki)
IV warstwa: mus truskawkowy
V warstwa: bezy (2-3 łyż)
VI warstwa: ubita
śmietana ( 2-3 łyżki)
Dekorujemy startą czekoladą (oraz jeśli mamy listkiem
mięty).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz